Aktuellt

Vår verksamhet i vår

Varmt välkomna till oss på Svea Kvinnojour i Kumla med omnejd. Vi bjuder på fika, trevliga diskussioner, möjlighet att få veta mer om oss och vår verksamhet eller kanske utbyta erfarenheter, knyta nya kontakter och vid behov samtalsstöd.

Besök oss på onsdagar i vår lokal på Torsgatan 1-3 mellan klockan 18.00-20.00. Har du särskilda frågor om vår verksamhet får du gärna höra av dig.

Studiecirkel i kvinnojourskunskap

Svea Kvinnojour i Kumla med omnejd genomför en studiecirkel i kvinnojourskunskap under våren 2020 på onsdagar kl. 18-20, Torsgatan 1-3, Kumla. Denna kurs kommer att börja i mars, närmare datum kommer inom kort. Se info nedan och håll gärna utkik på vår Facebooksida för nytt startdatum.

Studieirkelns innehåll: Vi erbjuder kunskap om vår verksamhet och hur du kan engagera dig hos oss eller inhämta kunskap för egen del. Vill du bli en aktiv jourkvinna i vår verksamhet vill vi att du har grundläggande kunskap om vårt ämne. Vi uppskattar samtal och diskussioner och uppmuntrar till all slags utbildning på ämnet, dina förkunskaper kanske är precis vad vi behöver!

Vi kommer att tala om könsmaktsordning, feminism, kvinnohistoria, våld, våldets former och våldets normaliseringsprocess. Vi kommer också att tematisera lagstiftning, våld i hederns namn, härskartekniker samt psykisk ohälsa. Vi kommer även att prata om samtalsmetoder. Utbildningen är öppen för kvinnor och tjejer som vill veta mer om dessa frågor. Ingen föranmälan krävs. Följ länken till evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/kumlakvinnojour/?ref=bookmarks

Bjud gärna in vänner och bekanta som du tror kan vara intresserade. Varmt välkomna!